Keshilla

 

Disa keshilla qe duhet te kihen parasysh nga studentet e rinj perpara se te rregjistrohen per kurset e Vjeshtes:

  • Te gjithe studentet e Fakultetit te Shkencave Teknike, Shkencave Ekonomike, dhe Shendetit Publik duhet te rregjistrohen per MAT 154 ne qofte se kane mesatare te shkolles se mesme me te vogel se 8 dhe per MAT 164 ne qofte se kane mesatare mbi 8.

  • Te gjithe studentet e Fakultetit te Shkencave Humane duhet te rregjistrohen per MAT 134.

  • Ju mund te zgjidhni cdo diplome qe deshironi pervec Infermierise dhe Drejtesise te cilat jane diploma me numra te mbyllur

  • Ju sygjerojme me mjaft force qe te shihni programet e sygjeruara te diplomes qe doni te ndiqni ne faqen 
Planet e sygjeruara per studentet

perpara se te vendosni se c'lende duhet te merrni. Mbani mend se lendet te gjitha kane lende bllokuese. Pra edhe ne se ngelni ne nje lende te vetme mund te detyroheni te humbisni nje vit shkollor pasi UV nuk i ofron keto kurse gjithmone.
  • Lista e pergjithshme e lendeve qe ofrohen ne UV eshte ne 
http://diplomat.govlora.com/?viewkodet=1

Per te gjitha lendet ne kllapa jane lendet qe e bllokojne ate lende. Me tutje ju do te shkoni simbole te tilla (V, P, S) te cilat tregojne se ne cilin simester ofrohet kjo lende ne UV. V=vjeshte, P=pranvere, S=Vere.

  • Ne faqen 
http://govlora.com/?p=proguniv

jane te gjitha diplomat qe ofrohen ne UV. Ne se klikoni ne secilen prej tyre atehere ne te djathte eshte "Grafiku i Kurseve" i cili tregon pemen e varesise se kurseve nga njera-tjetra. Kjo peme duhet t'ju orientoje se cilat kurse duhet te merren te parat. 

  • Ne se keni paqartesi atehere duhet te shkoni dhe te konsultoheni me keshilltarin akademik prane departamentit tuaj. Keta keshilltare do t'ju keshillojne mbi te gjitha paqartesite ne UV.
  • Ne faqen e pare te UV eshte Statuti dhe Rregullorja e UV-se. Ju sygjerojme te lexoni kete rregullore me shuem kujdes dhe te jini ne dijeni te detyrimeve te studentit. Midis te tjerash aty thuhet se procesi i ankesave ndalon tek zv.rektori. Pra eshte e papranueshme te kontaktosh Rektorin per cdo lloj problemi qe ka te beje me ankesat. Kopjimi eshte dicka qe nuk tolerohet kurre ne UV. Ne jemi universiteti qe perjashtojme me shume studente se gjithe universitetet e tjera sebashku. Vitin e kaluar jane perjashtuar studente per fjalor te pahijshem, per perpjekje per te kompromentuar pedagoget me bakshishe, per kopjim ne klase, per zenka me njeri tjeterin, per shperdorim te pajisjeve te unievrsitetit. Sjellje te tilla nuk do te tolerohen. Ne UV nuk ka meshire per ata qe thyejne rregullat. 
  • Se fundi, rreth 35% e studenteve qe vijne ne UV diplomohen. Pra ne cdo 3 nga ju, 2 nuk do te marrin diplome. Perpiquni te mos jeni nje nga keta te 2.

Suksese,
Rektori